Informationsblad juni 2017

 

Senaste medlemsmöte

Nu har vi haft vårt sista medlemsmöte vårsäsongen. Tyvärr minskar antal deltagare på mötena trots att vi gjort det lättare att komma genom att vi finns mitt i Skurup. Det blir en kort sammanfattning av de två senaste mötena i denna skrift.

————————————————-

Nästa medlemsmöte

Styrelsen har bokat samma konferensrum för medlemsmötet den 11 september klockan 19.00. Vi skickar ut kallelse och hoppas du kan komma.

För att det ska vara lättare att planera kan du redan nu skriva in i din kalender den 11 september, 24 oktober och 28 november.

————————————————-

Påsken 2017

Vi diskuterade länge erfarenheterna av påsken som var den 14 – 17 april.

Tyvärr var det en del strul igen med den ekonomiska redovisningen trots att flera personer varit utsedda till ansvariga för sitt pass.

Lotteriförsäljningen misslyckades, inte ens hälften av lotterna såldes. Inför nästa år får övervägas om det ska finnas lotteriförsäljning och hur denna då ska arrangeras.

Det kom mindre besökare detta år runt 3.000 st. en del av detta kan bero på att lördagen regnade bort.

Lite missförstånd hade uppstått både vad gäller inlämning som hämtning av respektives verk.

Överlag var uppfattningen att det blev en fin och lyckad utställning.

Reklamkampanjen som vi provade i år på Pågatågen med hjälp av pengar från Sparbanken kanske vi inte ska ha nästa år då det kostade mer än det smakade. Likaså SDS elektroniska karta över utställningar ska vi inte heller pröva nästa år.

————————————————

Medlemsbrev

Ett antal av medlemmarna hade lämnat in en skrivelse om tänkt regelverk inför kommande påskutställning. Diskussionerna blev livliga och brevet får tas i åtanke för nästa grupp som ska ordna påskutställning 2018.

————————————————

Helgutställningar

Listan för helgutställningar skickas ut samtidigt med detta infobrev. Titta vilka tider som är intressanta för dig att ställa ut.

Finns det redan ett eller flera namn just den helgen ta kontakt och fråga om ni kan var fler. Helgutställningar under 2017 är kostnadsfria för medlemmar men fortfarande 400 kronor för medutställare som inte är medlemmar.

————————————————

Hemsidan

Hemsidan börjar att genomgå mindre ändringar. All kontakt för att få med information på hemsidan skickas till föreningens nya e-post som är info@skhf.se

På förstasidan finns framöver en presentation av den/de som har utställning kommande helg. Det är därför viktigt att du som ska ha detta skickar in en text och bild till e-postadressen ovan. Gör gärna detta så snart som möjligt.

Presentationen av föreningen medlemmar ska också göras om så du kommer att bli kontaktad efterhand som vi hinner med.

Även stödmedlemmarna är presenterade med sina namn.

————————————————

Nationaldagen

12 medlemmar ställer ut på Nationaldagen. För dem är det roligt om du kan komma och göra ett besök. Generellt är vi alla dåliga på att komma till andra medlemmars utställningar.

————————————————

7M

Cirka 3.000 kronor blev insamlingen till projektet 7M i Afrika. Var och en som sålde verk på utställningen skänkte del av försäljningen. Föreningen bidrog med att ställa galleriet till förfogande utan hyreskostnad.

————————————————

Naket/Påklätt och målarkurs

Påmindes om kommande samlingsutställning Naket/Påklätt och målarkursen i juni vecka 28.

Vill du veta mer om dessa kan du ringa till Mats eller Dina.

————————————————

Tyskland

Den 1 till den 3 september har SKHF utställning i Oldenburg i Tyskland. Lokalen är mindre men har ändå möjlighet för både hängande konst som tredimensionell konst. Är du intresserad så ska du anmäla detta så fort som möjligt till Lars-Göran detta för att vi ska få en överblick på behov av hotell m.m. Avresa sker runt klockan 07.00 torsdagen den 31 augusti och hemkomst sent söndag den 3 september.

————————————————

E-post / Facebook

Föreningen har nu en egen e-postadress som vi alla får lära oss att använda. Skicka frågor, synpunkter, material m.m till info@skhf.se

Vi har en officiell Facebooksida; Mästers

Galleri, där vi lägger in aktuella

evenemang på Mästers Galleri. Vi finns

även på instagram under #mastersgalleri

————————————————