Informationsblad april 2018

Nationaldagen 2018

Hej. Vill du vara med på samlingsutställningen till nationaldagen den 6 juni är det dags att anmäla intresse nu. Anmälan gör du till info@skhf.se

Mia Melander har anmält att hon vill hjälpa till att ordna utställningen. Kan du hjälpa henne skriv det i samband med din anmälan.

Kostnaden för att vara med denna dag är 150 kronor. Faktura skickas ut när du anmält ditt itresse.

————————————————-

Liten minikonst

Vid årsmötet beslutade vi på förslag att vi skulle ha ett antal permanent placerade alster på Mästers, skänkta av medlemmarna Meningen är att dessa alster ska vara små; de ska inte ta uppmärksamheten från pågående utställning och den del av galleriet där de ska placeras ska ingå som en del av verken. För inspiration googla ”streetart”. Hur kan man använda kranen, rutorna i fönstren, råtthålet, stenarna i golvet, trästolparna, takbrädorna? Du är välkommen att mail-ledes ge förslag på vad du skulle kunna göra till Mats Persson, mp_son@hotmail.se .

———————————————-

Lokala konstprojektet

Bifogar två filer om Konsttåg som vi nämnde på medlemsmötet. Om det är något som du vill vara med i och har ideer skriv till styrelsen.

————————————————-

Ledig helg 22-23 september

Vi har en ny ledig helg till höstens helgutställning. Intresserad hör at dig till Lars-Göran.

———————————–

Skurups bibliotek

VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE!

Lördagen den 5 maj kl. 11-14

Plats: Skurups bibliotek

Kl 11.00 Eva-Marie Enström, Chef för Serviceförvaltningen Skurups Kommun, inviger utställningen

Utdelning av Skurup Sparbanks nyinstiftade pris ”Årets kreatör”. Inga-Lill Hellberg Skurup Sparbanks VD överlämnar priset till den av juryn utvalda.

MADE IN SKURUP, Med konstnärerna och designers bosatta i Skurups Kommun

Kenneth Bergenblad, Thomas Holm, Klas Sundkvist, Tong Wang, Paula Wilson, Nathalie V Zimmerman

VÄLKOMNA!

Ann-Charlotte Oredsson

———————————–

GDPR

Den 25 maj 2018 införs EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR), som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas inom en organisation. Den nya förordningen kommer att ersätta dagens personuppgftslag (PUL). Du kommer att få ett särskild epost i detta ärende.

———————————–

Nästa möte: Tema inramning

Höstens första medlemsmöte ska vi försöka ordna så att det kommer olika föreläsare och pratar om ämnena flerfaldiga verk, inramningsalternativ och olika ramar. Hoppas så många som möjligt kan komma. På vår hemsida ser du höstens möte.

———————————–