Ulla Kristiansson Westhoff

Ulla Kristiansson Westhoff (Ulla KW Design) kommer ifrån solskens ön Bornholm. Hon har bott i 11 år i Värmland, Grums och är nu bosatt i Skåne, Skivarp.
Hon har upplevt och njutit av många fina platser i naturen kring skogarna vid sjön Vänern och Skånes landskap med skiftande natur ifrån böljande sädesfält, slätten och skogarna och havet.
Detta återspeglar sig i hennes konst & hantverk, såsom landskap, hav, blommor och djur. Målar mest med akryl, men provar även på olja och akvarell.

Gör collage/tygapplikationer/frihandssömnad på symaskin (Free Stich), blandar olika sömnadstekniker. Syr/virkar/stickar. Grunderna att sy måla och sy, har hon lärt av sin far som målade och hennes mor var utbildad sömmerska. Hon tillbringar en hel del av sin tid i målar-, sy rummet, trädgården och ute i naturen.
Under mitten av 1990-talet deltog hon i en kvällskurs ”korgmålning” med tekniken äggoljetempera, vilket ledde till att börja måla tavlor. Kursen hölls av Elvie Mårtensson ifrån Svarte.
1998-2000 deltog hon i kvällskurs ”Att måla i olika tekniker” i regi av Vuxenskolan, ledd av konstnärinnan Elna-Margaretha Björck.
Deltagit i Nordens största inspiration- och sömnadshelg i Jönköping, bl a kursen att ”sy med japanska chiffongtyger”, kursledare Susann Dahlberg och kursen att ”måla med tyg”, kursledare Sofie Eres.
Hennes motto: Måla och skapa är livsglädje

Galleri

Ulla K W 1 Ulla K W 2

Kontaktuppgifter

epost: ukristiansson5@gmail.com
mobilnummer: 070-6181221
hemsida:
Facebook: Finns på ”Bättre konst”
instagram: 54Ulla