Kristina Fureby

Silver I FRITT SKAPANDE

Jag har arbetat med silver sedan 2008. Jag arbetar med smycken och tavlor med silvermotiv. Min stil är oftast ren med något extra. Jag gillar att arbeta med olika ytor och mönster ställda mot varandra. Min design sker från hjärtat och ett föremål måste kännas rätt när det är färdig. Utmaningen är att förmedla en känsla i ett motiv eller smycke eftersom silver är ett kallt material.

Jag har en stor passion för silver och har ambition att hela tiden utveckla mitt skapande och mina metoder. Det viktigt för mig att kunden hittar ett smycke med passande mönster, med rätt form och i sin storlek. Vi är alla skapta olika. Jag jobbar därför med en del kollektioner just för att kunden ska hitta rätt.

För kunden som vill ha något extra finns linjen ”Personlig Silverkonst” där alla tavlor och smycken är unika. Jag kan använda mig av en idé flera gånger men tavlan eller smycket blir unikt för att det ritas om på fri hand med individuell variation och stenar varieras.

Jag håller kurser sedan 2011 på medborgarskolan i Eslöv i Silversmide Personlig-Design. Besök mig gärna på facebook Personlig Design Kristina Fureby eller min webbshop www.personligsilverkonst.com. Mobilnr 0738294973